• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië en scorende Neymar trekken met duidelijke zege naar WK

  Neymar viert een doelpunt.

  In februari leek Neymar nog een kruis te moeten maken over zijn WK.

  Brazilië heeft in zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van het WK in Rusland de puntjes op de i gezet. Oostenrijk, dat zich niet kon plaatsen voor het WK, was het slachtoffer met dienst. Het werd 3-0 en ook Neymar pikte opnieuw zijn doelpuntje mee.

  Bij zijn comeback tegen Kroatië luisterde Neymar zijn invalbeurt al op met een doelpunt, tegen Oostenrijk stond de PSG-speler voor het eerst sinds eind februari nog eens in de basis. En ook nu liet hij zien dat hij klaar is voor het WK.

   

  Brazilië dolde met Oostenrijk en Gabriel Jesus opende na het halfuur de score toen een afgeweken schot van Marcelo voor zijn voeten rolde. Na het uur was het dan de beurt aan Neymar om een kunstje op te voeren. Hij tikte zijn bewaker helemaal dol en prikte de bal dan door de benen van Lindner. Coutinho legde in minuut 69 de eindstand vast.

   

  Brazilië lijkt klaar voor het wereldkampioenschap waar het op zoek gaat naar een zesde wereldtitel. 

  Bekijk de goal van Neymar

  Indrukwekkende cijfers