• home
 • video
 • pas verschenen

  Slecht nieuws voor Red Flames: Italiaanse vrouwen groepswinnaar

  De Italiaanse vrouwen

  De Italiaanse vrouwen bouwen een feestje.

  De Italiaanse voetbalvrouwen hebben vrijdagavond in Firenze met 3-0 van Portugal gewonnen. Ze zijn daardoor zeker van groepswinst in poule 6 van de WK-voorronde. De Red Flames kunnen daardoor alleen nog via de barrages naar het WK in Frankrijk in 2019.

  Italië zat tegen Portugal al snel op rozen. Cristiana Girelli opende na 4 minuten de score en na 13 minuten was Cecilia Salvai daar al met de 2-0.

   

  Barbara Bonansea maakte er helemaal in het slot nog 3-0 van voor Italië, dat in april al met 2-1 van de Red Flames gewonnen had.

   

  De groepswinst is nu onmogelijk geworden voor de Belgische vrouwen. Italië heeft na 7 wedstrijden het maximum van 21 punten. België is tweede met 10 punten en 2 matchen minder.

   

  Daarna volgen Portugal (4 ptn), Roemenië (4) en Moldavië (1). De Red Flames moeten nog 3 kwalificatiewedstrijden afwerken: naar rode lantaarn Moldavië (10/06), naar Roemenië (31/08) en thuis tegen Italië (04/09).

   

  De 7 groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk, van 7 juni  tot 7 juli 2019. De beste 4 tweedes spelen barrages in twee rondes: halve finales (heen 1 oktober 2018, terug 9 oktober) en een finale (heen 5 november 2018, terug 13 november). De winnaar daarvan heeft ook een WK-ticket te pakken.

  Tweets vanuit Italië:

  De Flames zijn vanochtend vertrokken richting Moldavië: