• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker: "Ik ga niet naar Rusland als toerist"

  Leander Dendoncker

  "Ik weet niet wie mag spelen als Kompany niet fit is."

  Leander Dendoncker kreeg ondanks een teleurstellend seizoen bij Anderlecht toch een plaats op het vliegtuig naar Rusland. Na het WK zoekt hij waarschijnlijk andere oorden op. "Ik houd me nu niet met een transfer bezig."

  "Niveauverschil op training is groot"

  Leander Dendoncker is de enige speler uit de Jupiler Pro League die bij de Rode Duivels speelt. "Dat merk ik wel. De intensiteit op trainig ligt hier veel hoger dan bij Anderlecht.  Dat is logisch denk ik. Alle spelers die hier zitten, zijn belangrijk bij hun ploegen in het buitenland. En ze spelen niet bij kleine ploegen."

   

  "Maar dat is goed voor mij. Ik kan hier heel veel leren en dat is ook de bedoeling. Ik leer veel op training maar ook tijdens de tactische sessies. Het is aan mij om het tempo van de rest zo snel mogelijk te evenaren en mee te draaien."


  De kans dat Dendoncker na het WK nog terug naar Anderlecht gaat is klein. "Ik weet nog niet waar ik volgend jaar zal spelen. Dat is logisch. Het is nog maar het begin van de transferperiode.  Ik denk er nu niet aan. Ik focus me volledig op dit WK.  Daarna zien we wel."

  "Ik wil niet meegaan als een figurant"

  Leander Dendoncker was een van de spelers die volgens matrasgate zou afvallen. "Ik ben niet echt ongerust geweest, al was het niet leuk om te lezen. Mijn familie en vrienden lezen dat ook. Maar ik ben in mezelf blijven geloven." 

   

  In de oefenmatch tegen Portugal zat Dendoncker in de tribune en ook tegen Egypte speelde hij niet.  Hoopt hij tegen Costa Rica op speelminuten? "Ik hoop in het

  algemeen op speelminuten. "De bondscoach heeft me al uitgespeeld als middenvelder en als centrale verdediger. Ik ben op beide posities een optie."

   

  "Ik heb geen basisplaats. Ik weet dat ik op de bank zal zitten. Maar een blessure of een ongeval is snel gebeurd, al wens ik dat uiteraard niemand toe."

   

  "Ik weet niet wie er zal spelen als Kompany niet fit is. Ik weet niet of Boyata dan de voorkeur krijgt. Ik zal de groep steunen en als de trainer me nodig heeft, ben ik klaar.

  Een WK is de droom van iedere voetballer, maar ik wil niet meegaan als figurant. Ik hoop dat ik er niet gewoon ben als toerist."