• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur in Engelse League Cup: meteen strafschoppen na gelijkspel

  Kompany

  De League Cup ging dit jaar naar Manchester City.

  Voortaan zullen er in de League Cup, sinds dit jaar ook bekend onder de naam "Carabao Cup", geen verlengingen meer plaatsvinden na een wedstrijd die op een gelijke stand eindigde. Organisator EFL (English Football League) besliste om de verlengingen af te schaffen en meteen over te gaan tot strafschoppen.

  De hoofdreden van de EFL voor de opmerkelijke vernieuwing is om het programma van de voetballers te verlichten.

   

  "Het zal andere problemen, die te maken hebben met de vermoeidheid die doorheen de week wordt opgestapeld, helpen te vermijden", klonk de officiële uitleg.

   

  Een andere nieuwigheid in de League Cup wordt de intrede van de video-assistent of de VAR, die in de Jupiler Pro League al voor meerdere discussies en ophef heeft gezorgd. De VAR zal vooralsnog niet worden ingezet in de Premier League.