• home
 • video
 • pas verschenen

  Gulle van Marwijk betaalt assistenten uit eigen zak op het WK

  Van Marwijk

  Van Marwijk is sinds januari bondscoach van Australië.

  De Australische bondscoach Bert van Marwijk zal op het WK alle 8 zijn assistenten vergoeden met zijn eigen centen. "De Australische federatie heeft niet de middelen om hen alle 8 te betalen, dus daarom betaal ik ze zelf", zegt de Australische selectieheer.

  Zou Bert van Marwijk de Lotto gewonnen hebben? Feit is dat de 66-jarige Nederlander in Rusland zijn 8 assistenten zelf zal betalen, aangezien de Australische federatie daar de middelen niet voor heeft of niet voor wil geven. "We moeten ons op een professionele manier representeren op het WK en daarvoor zijn alle details van belang", luidt het.

   

  "Om mijn team in handen te nemen, moet ik kunnen samenwerken met personen die ik ken", rechtvaardigt van Marwijk de keuze voor assistenten als Mark van Bommel (die overigens de schoonzoon is van van Marwijk), Jurgen Dirkx en Taco van den Velde, waarmee hij in het verleden al samenwerkte.

   

  "Ik zou ook wel willen samenwerken met Australiërs, maar ik heb niet de tijd om deze in te passen en te leren kennen. Dat zou te veel tijd innemen en die heb ik niet. Ik moet me volledig kunnen focussen op het trainen van het team", meent de Australische selectieheer.