• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Ons tactische plan is nog niet klaar"

  Kevin De Bruyne voelt zich fysiek in orde na een lang seizoen.

  Kevin De Bruyne voelt zich fysiek in orde na een lang seizoen.

  0 / 0

  Tien dagen voor het eerste WK-duel van de Belgen staat het tactische plan van de Rode Duivels nog niet op punt, vindt Kevin De Bruyne. "Maar er wordt hard aan gewerkt", vertelt de middenvelder van Manchester City.

  "Meer spelers nemen initiatief"

  Na de oefeninterlands in november trok Kevin De Bruyne aan de alarmbel. "Tactisch staat het niet goed", vond hij. Hoe denkt de middenvelder daar nu over? "Ons tactische plan is nog niet klaar, maar er wordt aan gewerkt. Er zijn nu meer tactische momenten, ook gericht op de tegenstander", klinkt het.

   

  "Iedereen werkt ook gretig mee. Het gebeurt nu vaker dat spelers opstaan en hun mening zeggen. Ik ben blij dat er nu meer jongens zijn die initiatief nemen. Dat is heel belangrijk. Je voelt dat de ploeg er alles aan doet om als groep vooruit te gaan."

   

  "We moeten in deze periode zo goed mogelijk proberen om alles tactisch klaar te zetten. Ik heb het gevoel dat dat goed gaat. We kunnen altijd beter. Iedereen maakt fouten. We moeten proberen de foutenmarge zo klein mogelijk te houden en de mindere momenten in een match te overbruggen zonder een goal tegen te krijgen."

  "Martinez en Guardiola vergelijken? Onmogelijk"

  Qua tactiek is Kevin De Bruyne bij Manchester City in de leer bij een grootmeester. "Of ik Guardiola kan vergelijken met Martinez? Neen, dat gaat niet. Pep is zó gedetailleerd. We hebben élke dag meeting, élke dag tactiek. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

   

  "Er zijn dit seizoen wedstrijden geweest waarbij hij zei: "Ik zeg niks meer. Jullie weten wat jullie moeten doen." Bij City hebben we een basis van 18 maanden om te weten wat we moeten doen tegen welke tegenstander. Die tijd heb je niet bij de nationale ploeg. Daarom is het ook onmogelijk om de twee trainers met elkaar te vergelijken."

  "Ben fysiek in orde"

  Kevin De Bruyne is aan zijn 3e grote toernooi toe. "Brazilië was heel speciaal omdat het de eerste keer was en ook omdat het zo ver was. Het belangrijkste is dat je leert hoe de ploeg met elkaar omgaat, want je bent toch 6 à 7 weken samen", vertelt De Bruyne.

   

  "Intussen kent iedereen elkaar redelijk goed en je weet wie wat nodig heeft om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Zelf doe ik ook veel dingen anders nu. Ik sta verder in mijn carrière. Ik verzorg me beter, ik eet beter, ik heb mijn lichaam beter leren kennen. Zulke dingen komen met de jaren, dat is normaal."

   

  Hoe voelt KDB zich na een zwaar seizoen? "Fysiek voel ik me in orde op dit moment. Ik heb de laatste maanden eigenlijk vrij veel vrije dagen gehad. Ik denk dat ik genoeg rust gehad heb."

  "Begrijp niet-selectie van Sané niet"

  Terwijl half België op zijn kop stond na de niet-selectie van Radja Nainggolan was er in Duitsland veel commotie over Leroy Sané. De ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City viel naast de boot van bondscoach Joachim Löw.

   

  "Leroy was dit jaar de beste jonge speler ter wereld. Hij heeft er mee voor gezorgd dat City een historisch seizoen had. Ik begrijp dus niet waarom hij niet geselecteerd werd", zegt De Bruyne.

   

  "Ik weet ook niet wat er aan de hand is. De trainer zal wel zijn redenen hebben. Het is heel jammer om zo'n speler niet te zien op een WK. Maar hij is nog heel jong. Op een volgend toernooi zal hij er wel bij zijn."