• home
 • video
 • pas verschenen

  Poll: Martinez hoopt op chemie tussen fans en spelers, hangt uw vlag al buiten?

  Bondscoach Roberto Martinez is tevreden over de steun die de Rode Duivels een week voor het begin van het WK kregen tegen Egypte. In vergelijking met vier jaar geleden is er in de beleving toch iets veranderd. Geen Duiveluitdagingen, geen massaevenementen in het Sportpaleis, geen stormloop op tickets voor oefenmatchen. Voelt u zich klaar voor het WK? 

  "Chemie tussen fans en spelers hebben we nodig"

  Het is een publiek geheim dat Roberto Martinez niet goed wist wat hem overkwam op 1 september 2016. In zijn eerste wedstrijd als bondscoach van België werd zijn team uitgefloten door de eigen fans na een 0-2-nederlaag tegen Spanje.

   

  Anderhalf jaar later zijn niet alle twijfels weg, maar Martinez benadrukte op zijn persconferentie na de match tegen Egypte het belang van massale steun. "Ik appreciër de fans altijd. Alles wat we doen is voor hen. Met fans zoals vandaag, die vanaf de eerste seconde supporteren, kunnen we ons onoverwinnelijk voelen en dat is belangrijk, want we zullen moeilijke momenten tegenkomen", zei Martinez na de match tegen Egypte.

   

  "Onze fans zijn fantastisch. De kleurrijke menigte was een inspiratie voor iedereen en dat wouden we terugbetalen met een goede prestatie. Dat hebben we ook gedaan. Het is mooi om de chemie tussen spelers en fans te zien, dat hebben we nodig."