• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Casteels: "Kans bestaat dat Antwerp Giants kampioen worden"

  Eddy Casteels verwacht een boeiende finale.

  Eddy Casteels verwacht een boeiende finale.

  Kunnen de Antwerp Giants een einde maken aan de hegemonie van Oostende? Sporza vroeg het aan Eddy Casteels, die als bondscoach en coach van Leuven uitstekend geplaatst is om de kansen van de twee teams in te schatten.

  "Qua ervaring is Oostende favoriet"

  "Met Oostende en de Antwerp Giants staan de beste twee ploegen in de finale. Zij hebben het meeste regelmaat getoond tijdens het seizoen. Het is dus een logische finale", vindt Eddy Casteels.

   

  "Op het einde van het reguliere seizoen was Antwerp wel aan het groeien. Ze hebben voor de play-offs nog 2x gewonnen tegen Oostende. Dat is toch een mooie prestatie, al is Oostende ook wel een ploeg die alles doet wat nodig is om de play-offs voor te bereiden."

   

  "Qua ervaring is Oostende de grote favoriet, maar toch is dit niet het Oostende van de voorbije jaren. We zullen moeten zien of de ervaring Oostende boven water houdt."

   

  Casteels verwacht bij Oostende een belangrijke rol voor MVP Jean Salumu. "Als Oostende het naar zich kan toetrekken, dan zal hij een sleutelspeler zijn. Ik denk dat Oostende niet meespeelt voor de titel als Salumu (foto) niet zijn ware gelaat toont."

  "Antwerp heeft het momentum"

  Is het een voordeel dat de Antwerp Giants vlak voor de play-offs nog 2 keer wonnen van Oostende? "Daarmee hebben ze bewezen dat ze in Oostende kunnen winnen. Maar het probleem voor de Giants is om die 2 thuismatchen te vrijwaren. Als ze dat kunnen, hebben ze 3 opportuniteiten op verplaatsing om de finale naar zich toe te trekken", weet Casteels.

   

  "Antwerp heeft het momentum en de teamspirit en sfeer zitten goed. De ervaren Tremmell Darden zorgt ook voor maturiteit en leiderschap naar de jonge talenten toe. Ik acht het zeker mogelijk dat de Antwerp Giants kampioen worden."

  "Het wordt een zeer boeiende finale"

  De laatste titel van Antwerp dateert van 2000 en de coach was toen... Eddy Casteels. Waarom heeft het zo lang geduurd? "Omdat het Antwerpen is. Dat heb ik zelf genoeg ervaren. Ik hoop dat dit een overwinning mag zijn voor voorzitter Roger Roels, die altijd in het project is blijven geloven."

   

  "In 2000 deden wij een soort pionierswerk, na de verhuis van Mechelen naar Antwerpen. We konden toen terugvallen op een unieke generatie met jongens als Baert en Dupont, jonge talenten die hun kans gegrepen hebben."

   

  "Nu heeft Antwerp het grootste budget en met nieuwe sponsors hebben zij meer mogelijkheden dan de concurrentie. Het wordt een zeer boeiende finale."

  Kijk naar de finale op sporza.be

  Van de titelstrijd tussen BC Oostende en Antwerp Giants hoeft u bij sporza.be niets te missen. We streamen (met een kwartier vertraging) alle wedstrijden van de finale, telkens vanaf 20.45u, mét commentaar.