• home
 • video
 • pas verschenen

  Panama verliest generale repetitie voor WK in Noorwegen

  Panama, de eerste tegenstander van de Rode Duivels op het WK, trekt met een nederlaag in de achterzak naar Rusland. Noorwegen, dat zich niet kon plaatsen voor het WK, was met 1-0 te sterk.

  Gent-speler José Luis Rodrigues begon in de basis en mocht zo zijn eerste cap opspelden. Een gelukkig debuut werd het niet, want Bournemouth-spith King trof al na 4 minuten raak.

   

  Het vervolg van de match speelde zich in een te laag tempo af en had alle kenmerken van een oefenmatch voor een WK. Beide teams kozen vooral voor defensieve zekerheid, maar dat zorgde niet echt voor spektakel.

   

  Lichtpuntje bij Noorwegen was Genk-speler Berge. Die moest in de 2e helft wel zijn plaats afstaan, net zoals het merendeel van de spelers die voor de rust in actie kwamen. Dat kwam het niveau van de match niet ten goede, al miste Ola Kamara wel een open doelkans voor de Noren.

   

  Bondscoach Hernan Gomez noemde het "een nuttige match om aan onze gebreken te werken, zoals de weinig doelkansen". "Toch zullen we onze stijl niet verloochenen op het WK. Onze spelersgroep is goed genoeg om België onder ogen te zien."

  Opstelling Panama

  Penedo, R.Torres (58' Cummings), Machado (46' Murillo), Davis, Escobar, Gomez, Cooper, Godoy, Barcenas (46' G. Torres), Rodriguez (46' Quintero), Perez (58' Diaz)

   

  * Panama heeft van zijn laatste 7 oefenmatchen er slechts eentje kunnen winnen, 2 maanden geleden tegen Trinidad & Tobago (0-1). Het scoorde in die reeks ook maar 3 keer.

  Een verslag van de wedstrijd: