• home
 • video
 • pas verschenen

  Mido: "Ook zonder Salah zal Egypte het België lastig maken"

  Ahmed "Mido" Hossam

  Twee maanden geleden was Ahmed Hossam nog in Gent.

  Wat mogen de Rode Duivels vanavond verwachten in hun oefenpot tegen Egypte? "Een goed georganiseerde ploeg, die loert op de tegenaanval", vertelt oud-Gent-speler Ahmed Hossam in een gesprek met Sporza.

  "Gevaarlijk op de counter"

  Na de 0-0 tegen Portugal kijkt België vanavond WK-ganger Egypte in de ogen. Sterspeler Mohamed Salah is er niet bij. De aanvaller van Liverpool blesseerde zich in de Champions League-finale aan zijn schouder.

   

  "Het zijn allemaal professionals", vertelt Ahmed "Mido" Hossam. "Bondscoach Hector Cuper heeft er een goed georganiseerd elftal van gemaakt. De spelers werken goed samen. Ze spelen als een team, loerend op de tegenaanval."

   

  "Op de counter zijn ze bijzonder gevaarlijk. Daar hebben ze snelle jongens voor. Zelfs zonder Salah zullen ze het België lastig maken", gelooft Hossam.

  Mohamed Salah

  Mohamed Salah valt uit in de Champions League-finale.

  "Doelman van 45"

  "Achterin hebben we met Hegazi van West Brom een goeie verdediger", gaat Ahmed Hossam voort. "In doel hebben we een ervaren doelman van 45 
  jaar, een echte leider met meer dan 150 interlands op de teller. Hij geeft zijn teammaats veel vertrouwen."

   

  "Trezeguet kennen jullie nog van bij Anderlecht en Moeskroen. Hij doet het nu erg goed in Turkije. En dan hebben we nog goeie spelers uit de Egyptische en Arabische voetbalcompetities."

   

  "Voor Egypte wordt het een ervaring om tegen een van de beste teams ter wereld te spelen. Het resultaat is bijzaak in een oefeninterland."

   

  "Het moet de spelers vooral duidelijk worden wat Cuper van hen verwacht op het WK. De coach kan zijn team uittesten zonder Salah, want hij haalt de WK-match tegen Uruguay waarschijnlijk niet."

  Essam El Hadary

  Essam El Hadary viert de kwalificatie voor het WK in Rusland.

  "België tot in halve finales"

  Ahmed Hossam volgt momenteel een trainerscursus in Wales. De oud-aanvaller maakte er ook kennis met onze bondscoach Roberto Martinez.

   

  Hossam: "Martinez wil altijd attractief voetbal spelen. Daar hebben ze ook de internationals voor. Ik wens België een groot toernooi toe. Hopelijk schoppen ze het tot in de halve finales."

   

  "In grote toernooien draait het niet altijd om de kwaliteit. Je moet ook een hechte groep bouwen. Als Martinez alle neuzen in dezelfde richting krijgt, zit de finale er zelfs in", denkt Hossam.

  Ik wens de Rode Duivels een groot toernooi toe.

  Ahmed Hossam

  "Gent voor altijd in mijn hart"

  Ahmed Hossam (35) voetbalde in het seizoen 2000-2001 in België voor AA Gent. "Gent zal voor altijd in mijn hart zitten", vertelt de voormalige aanvaller.

   

  "Het was de start van mijn carrière. Ze hebben me de kans gegeven om in Europa te spelen. Daar ben ik de mensen in Gent - en Michel Louwagie in het bijzonder - erg dankbaar voor."

  Ahmed "Mido" Hossam (r)

  Ahmed Hossam als Gent-speler in actie tegen Moeskroen.

  "Al 37 kilo kwijtgespeeld"

  Na zijn spelersarrière heeft Mido zich even laten gaan. De laatste maanden let hij weer op zijn voeding. Met succes.

   

  "Ik ben al 37 kilo kwijtgespeeld, nog 15 te gaan", vertelt de voormalige aanvaller op zijn Twitter. "Hartelijk dank aan iedereen die zich vrolijk maakt over mij. Dankzij jullie heb ik mijn levensstijl veranderd."

  Ahmed "Mido" Hossam

  Twee maanden geleden kwam Hossam kijken naar AA Gent - KV Oostende (2-3).