• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman Guyot moet Cercle Brugge in 1e klasse A houden

  Laurent Guyot volgt Frank Vercauteren op als coach van Cercle Brugge.  De 48-jarige Fransman doorzwom al heel wat watertjes, zowel als speler als als trainer. "Ik kan niet wachten om eraan te beginnen: leve Cercle!"

  Frank Vercauteren leidde Cercle Brugge naar 1e klasse A, maar bedankte voor een avontuur op het hoogste niveau. Met Laurent Guyot vond Cercle zijn nieuwe coach in Canada, waar hij beloftecoach was bij Toronto FC.

   

  Daarvoor deed Guyot ervaring op bij onder meer Sedan en de Franse U16 en U17. "Ik ben trots om de nieuwe trainer van Cercle te zijn", zegt Guyto, die als speler nog kampioen werd met Nantes. "Al vanaf de eerste gesprekken die ik met het bestuur voerde, begreep ik de ambitie van dit project en kon ik constateren dat deze ambitie perfect overeenstemt met mijn visie. Ik kan niet wachten om aan mijn nieuwe missie te beginnen: leve Cercle!"

  Vasiljev: "Ervaring als speler én als coach"

  "Tijdens de gesprekken leek Laurent ons onmiddellijk de ideale persoon, omdat hij beschikt over ervaring als speler op hoog niveau en omdat hij een aardig parcours als trainer kan voorleggen", zegt Vadim Vasiljev, gedelegeerd bestuurder van Cercle, maar ook vicevoorzitter van Monaco.

   

  "We zijn overtuigd dat we me Laurent een getalenteerde trainer hebben aangesteld. In de komende dagen zullen we de verdere samenstelling van de technische staf voorstellen, samen met enkele nieuwe spelers."