• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook 11 Belgische bedrijven verdedigen nationale eer in Rusland

  De Rode Duivels zijn niet de enige die de Belgische eer proberen hoog te houden op het WK in Rusland. Ook 11 Belgische bedrijven dragen hun steentje bij. In totaal haalden ze opdrachten binnen voor naar schatting 15 tot 20 miljoen euro.

  De vanishingspray die scheidsrechters zullen gebruiken, de grasmat in 3 stadions en vlaggen, stickers en tifo's zijn de meest zichbare bijdrages aan het WK van Belgische bedrijven.  

   

  In de stadions van Volgograd, Kazan en Novgorod installeerde een gespecialiseerd bedrijf uit Dendermonde grasmatten die bestaan uit een combinatie van natuurlijk gras en 20 miljoen kunstvezels. 16 WK-matchen zullen op "Belgische" bodem gespeeld worden. De Rode Duivels zullen wel als groepswinnaar de kwartfinales moeten halen om ze te kunnen testen. Hun enige kans is de kwartfinale op 6 juli in Kazan.

   

  Om de wedstrijden in 6 van de 12 stadions in beeld te brengen zijn 130 hoogtechnologische camera's uit ons land naar Rusland gebracht. Ze worden bediend door 128 Belgische medewerkers.

   

  Bent u van plan als supporter naar Rusland te reizen, dan is de kans groot dat de softdrinks die u koopt uit Belgische apparaten vloeit. De herhalingen en slow motions in de stadions zijn ook de verantwoordelijkheid van twee Belgische bedrijven.

   

  Minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk tijdens het WK zijn de vertalingen waarvoor een Belgisch bedrijf zorgt, draadloze intercomoplossingen of akoestische panelen in stadions, hotels en het perscentrum.