• home
 • video
 • pas verschenen

  18-jarige Belg tekent bij Utrecht: "Je kan hem vergelijken met Dries Mertens"

  Boussaid

  Boussaid komt over van het failliete Lierse.

  FC Utrecht heeft zich versterkt met de Belgische jeugdinternational Othmane Boussaid. Het 18-jarige talent komt over van het opgedoekte Lierse. "Othmane is erg talentvol en enorm ambitieus”, vertelt directeur Jordy Zuidam van de Nederlandse topklasser.

  De aanvallende middenvelder/aanvaller Boussaid kwam afgelopen seizoen in 14 wedstrijden uit voor Lierse en wist daarin één goal te maken. Door het faillissement van Lierse was Boussaid een vrije speler. Utrecht maakte daar handig gebruik van en gaf Boussaid een contract van drie jaar met optie voor een extra jaar.

  De nieuwe Dries Mertens?

  Volgens Zuidam, de Directeur Voetbalzaken, is Boussaid te vergelijken met Dries Mertens, die doorbrak bij Utrecht om daarna furore te maken bij PSV en Napoli.

   

  "Hij is niet heel groot, maar heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig. We hebben met Othmane een plan uitgestippeld waarin hij naar verwachting eerst zijn wedstrijden zal spelen voor Jong FC Utrecht. We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in wedstrijden van het eerste elftal van FC Utrecht.”