• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldvoetbalbond FIFA dient een klacht in tegen doorverkoopsite Viagogo

  Vlag van het WK met Kremlin op achtergrond

  WK-tickets aangekocht via Viagogo worden geannuleerd.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft in Zwitserland een klacht ingediend tegen het online verkoopplatform Viagogo. Op die doorverkoopsite worden tickets voor het WK voetbal  in Rusland verhandeld tegen woekerprijzen.

  "Officiële website enige plaats voor WK-tickets"

  Iets meer dan een week voor het WK heeft FIFA beslist om actie te ondernemen tegen de illegale handel in WK-tickets. De wereldvoetbalbond diende in Zwitserland een klacht in tegen Viagogo, een online platform waarop WK-tickets worden verhandeld.

   

  "De voorbije maanden ontvingen we bij FIFA verschillende klachten van voetbalfans, consumentenorganisaties en andere marktspelers betreffende ondoorzichtig en bedrieglijk gedrag van Viagogo", laat FIFA weten in een mededeling. 

   

   "Tickets die aangekocht werden bij onbevoegde distributiekanalen, inclusief Viagogo, zullen dan ook geannuleerd worden wanneer ze geïdentificeerd kunnen worden.  FIFA.com/tickets is en blijft de enige plaats om tickets voor het WK voetbal in Rusland te bestellen."

  Tickets die aangekocht werden bij onbevoegde distributiekanalen, inclusief Viagogo, zullen geannuleerd worden.

  Wereldvoetbalbond FIFA