• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal plukt Lichtsteiner weg bij Juventus

  Lichsteiner speelde 10 jaar in de Serie A.

  Lichsteiner speelde 10 jaar in de Serie A.

  De eerste zomertransfer is een feit voor Arsenal. De Zwitser Stephan Lichtsteiner verlaat Juventus als vrije speler en staat al te popelen om te spelen onder Unai Emery, de nieuwe coach van Arsenal.

  Stephan Lichsteiner droeg 7 seizoenen lang het shirt van Juventus. Na meer dan 250 duels voor "de Oude Dame" acht de ervaren verdediger de tijd rijp om naar de Premier League te trekken.

   

  "Stephan is een speler met een heel positieve attitude", reageert Unai Emery, die Arsène Wenger aflost als coach van Arsenal. "Hij is een leider met een pak ervaring. Hij zal Arsenal verbeteren op en naast het veld."

   

  De 34-jarige Zwitser speelde in het verleden ook al bij Lille en Lazio. Lichtsteiner is ook al jaren een vaste waarde bij de Zwitserse nationale ploeg. In groep E kijkt Lichtsteiner straks Brazilië, Servië en Costa Rica in de ogen.

  Arsenal heet de Zwitser "willkommen"

  Lichtsteiner: "Blij om een Gunner te zijn"