• home
 • video
 • pas verschenen

  Tackle Ramos op Salah duikt op als examenvraag

  De tackle van Sergio Ramos die een einde maakte aan de Champions League-finale van Mo Salah is opgedoken als een examenvraag. De studenten van de rechten-faculteit van de universiteit van Damascus mochten zich buigen over de vraag waarom Sergio Ramos niet vervolgd kan worden.

  De vraag voor de studenten luidde: "Sergio Ramos blesseerde Mo Salah in de finale van de Champions League. Uiteraard kan Ramos niet verantwoordelijk worden gesteld voor zijn actie volgens het civiele recht omwille van vier redenen die het gebruik van geweld rechtvaardigen in de sport. Noem deze vier redenen."

   

  De meeste studenten vatten de vraag ludiek op, maar niet iedereen was volgens de BBC  even blij met de vraag. Sommige studenten meenden te weten dat de professor die het examen opstelde een Barcelona-fan is.

   

  De universiteit verdedigde zijn professor. "De vraag was duidelijk en openhartig." De universiteit postte ook een foto op Facebook van de vraag en het antwoord zoals het in het handboek stond.

   

  De redenen waarmee de Syrische studenten punten hadden gescoord waren:  

   

  1. De wedstrijd was wettelijk
  2. De speler die geblesseerd raakte had toestemming gegeven om deel te nemen aan de match
  3. De speler die de fout beging respecteerde de regels en principes van het spel.
  4. De blessure werd opgelopen tijdens de match.