• home
 • video
 • pas verschenen

  Nigeriaanse legende Kanu voor meer dan 9.000 euro bestolen in Rusland

  Enkele dieven hebben de Russische trip van Nwankwo Kanu, de Nigeriaanse ex-speler van onder meer Ajax en Arsenal, redelijk verpest. Uit de koffer van Kanu, die van Londen naar Kaliningrad vloog, was een bedrag ontvreemd van meer dan 9.000 euro.

  Bagageafhandelaars aangehouden

  De Russische politiediensten brachten het nieuws zelf naar buiten. De diefstal vond plaats toen Kanu moest overstappen in de luchthaven van Moskou, om vervolgens verder te reizen naar Kaliningrad. Bij aankomst merkte de ex-spits dat het geld uit zijn koffer verdwenen was. 

  Twee bagageafhandelaars van de Sjeremetjevo-luchthaven in Moskou werden intussen aangehouden op verdenking van diefstal. “Het gestolen geld is in beslag genomen en wordt zo snel mogelijk teruggegeven aan de eigenaar”, liet een politiewoordvoerder weten. 

  Moskou en Kaliningrad zijn twee van de drie verschillende speelsteden waar de Rode Duivels hun groepsduels moeten uitvechten. Op 23 juni bekampt België Tunesië in de Otkrytieje Arena in Moskou, vijf dagen later volgt het topduel tegen Engeland in de Arena Baltika in Kaliningrad. 

  Galawedstrijd

  De ex-sterspeler van "The Super Eagles" vertoeft in Rusland omdat hij er gisteren een galawedstrijd speelde tegen een delegatie van Russische veteranen. De ploeg van Kanu, met daarin nog enkele FIFA-legendes, won de partij met 6-4.