• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA schorst Guardiola voor uitbarsting tegen Liverpool

  Manchester City-trainer Pep Guardiola is door de UEFA gestraft voor zijn gedrag in de Champions League tegen Liverpool. Guardiola krijgt een schorsing van twee wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk.

  Guardiola werd in de terugmatch van de kwartfinales tussen City en Liverpool naar de tribunes gestuurd voor de tweede helft. Net na het rustsignaal had weerklonken, was de Spanjaard hevig tekeergegaan tegen scheidsrechter Mateu Lahoz.

   

  Guardiola was razend omdat een goal van Leroy Sané in de eerste helft onterecht was afgekeurd. De wedstrijdleiding had buitenspel gezien, maar de bal kwam van Liverpool-speler James Milner. Uiteindelijk verloor City de terugmatch met 1-2.

   

  Door zijn straf mist Guardiola met zekerheid de eerste wedstrijd van City in de Champions League volgend seizoen. Daar komt een tweede match bij als hij volgend seizoen nog een disciplinaire fout begaat.

   

  Ook Liverpool kreeg een straf van de UEFA. De club moet 20.000 euro betalen voor het gedrag van zijn supporters tijdens de heenmatch op Anfield.