• home
 • video
 • pas verschenen

  Geblesseerde Simon niet in WK-selectie Nigeria

  De 23 'Super Eagles' voor het WK in Rusland zijn bekend. De geblesseerde Moses Simon (AA Gent) en Uche Agbo (Standard) zaten in de voorselectie van Nigeria, maar vallen alsnog af.

  Gisteren verloor Nigeria nog een oefeninterland tegen Engeland, een tegenstander van de Rode Duivels op het WK. Vandaag maakte bondscoach Gernot Rohr zijn definitieve WK-selectie bekend.

   

  Daarin is er geen plaats voor Moses Simon (AA Gent), die een paar weken geleden uitviel met een dijblessure, en Uche Agbo (Standard). Beiden zaten in de voorselectie, maar vallen alsnog uit de boot. 

   

  Met William Troost-Ekong (ex-AA Gent) en Wilfred Ndidi (ex-Racing Genk) telt de Nigeriaanse selectie wel nog twee spelers die een verleden hebben in de Jupiler Pro League. Ook Elderson Echiejile (Cercle Brugge) behoort tot de definitieve kern.

  De WK-selectie van Nigeria:

   

  • Doelmannen: Ikechukwu Ezenwa (Enyimba/Nig), Daniel Akpeyi (Chippa United/ZAf), Francis Uzoho (Deportivo La Coruna/Spa)   
     
  • Verdedigers: William Troost-Ekong (Bursaspor/Tur), Leon Balogun (Mainz 05/Dui), Kenneth Omeruo (Kasimpasa/Tur), Bryan Idowu (Amkar Perm/Rus), Chidozie Awaziem (Nantes/Fra), Abdullahi Shehu (Bursaspor/Tur), Elderson Echiejile (Cercle Brugge/BEL), Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag/Ned)
        
  • Middenvelders: John Obi Mikel (Tianjin Teda/Chn), Ogenyi Onazi (Trabzonspor/Tur), John Ogu (Hapoel Beer Sheva/Isr), Wilfred Ndidi (Leicester City/Eng), Oghenekaro Etebo (Las Palmas/Spa), Joel Obi (Torino/Ita)
        
  •  Aanvallers: Odion Ighalo (Changchun Yatai/Chn), Ahmed Musa (CSKA Moskou/Rus), Victor Moses (Chelsea/Eng), Alex Iwobi (Arsenal/Eng), Kelechi Iheanacho (Leicester City/Eng), Simeon Nwankwo (Crotone/Ita)

  Nigeria zal op het WK uitkomen in groep D. Daarin ontmoeten ze Kroatië (16 juni), IJsland (22 juni) en Argentinië (26 juni).