• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar is helemaal klaar voor WK: hij scoort bij zijn comeback (video)

  Neymar verzamelde zijn eerste minuten na meer dan 3 maanden.

  De Braziliaanse superster Neymar is klaar voor het WK. In een oefenmatch tegen Kroatië viel hij in na de pauze. Het waren voor de PSG-speler zijn eerste speelminuten sinds zijn blessure eind februari en hij luisterde zijn comeback op met een prachtig doelpunt.

  Twee weken voor de eerste WK-match van Brazilië tegen Zwitserland heeft het land een serieuze opsteker gekregen. Neymar is weer 100 procent fit. Hij viel na de pauze in tijdens de oefeninterland tegen Kroatië in het stadion van Liverpool.

   

  Neymar had geen voetbalmatch meer gespeeld sinds hij op 25 februari geblesseerd uitgevallen was bij PSG, maar dat was er niet aan te zien. Hij dartelde over het veld en zorgde ook voor de openingstreffer.  En wat voor één. Na een fantastische run door de Kroatische verdediging liet hij de doelman geen kans met een knal precies onder de lat.

   

  Net voor het einde van de partij legde Firmino, die zich uiteraard thuis voelt op het veld van Liverpool, de stand vast: 2-0. Volgend weekend spelen de Brazilianen nog een laatste oefeninterland tegen Oostenrijk. 

  Video: het was meteen raak voor Neymar

  Tite: "Neymar heeft mijn verwachtingen overtroffen"

  "De prestatie van Neymar overtrof mijn verwachtingen", reageerde de Braziliaanse bondscoach Tite. "Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog omdat Neymar nog altijd aan zijn weg terug timmert. Het liep vlot."

   

  Toch vraagt Tite ook om voorzichtig te blijven. "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen. We moeten nu de volgende trainingen afwachten. Hij zal nog hoogte- en laagtepunten hebben. Pas na vier of vijf matchen zal hij weer volledig op zijn oude niveau spelen."

   

  "Neymar brengt het team natuurlijk heel veel bij, maar je mag niet verwachten dat hij in zijn eentje het WK voor ons zal winnen. Dat is niet menselijk. Hij is een sleutelspeler, maar hij is niet de enige speler in de ploeg."

  Neymar speelde zijn eerste match sinds 25 februari