• home
 • video
 • pas verschenen

  Mexico tankt vertrouwen met zege tegen Schotland

  Mexico heeft zijn voorlaatste oefenmatch in de aanloop naar het WK in Rusland gewonnen. In het legendarische Aztekenstadion in Mexico City maakte Giovani Dos Santos de enige goal tegen Schotland. Standard-doelman Ochoa speelde de hele wedstrijd.

  De talrijk opgekomen Mexicaanse supporters konden al na 12 minuten een Mexican Wave inzetten. Giovani Dos Santos strafte slap verdedigen van de Schotten af met een rake knal van binnen de zestien.

   

  Mexico domineerde tegen een onervaren Schotland, dat zich niet kon plaatsen voor het WK. Toch liep de score niet verder op. Twee keer stond het doelhout in de weg en toen de Mexicanen toch scoorden, werd de goal afgekeurd voor buitenspel.

   

  Bij Mexico stond Guillermo Ochoa de hele wedstrijd in doel. De doelman van Standard kreeg weinig werk op te knappen tegen de Schotten die duidelijk wat last hadden van de grote hoogte. 

  Dos Santos maakt het enige doelpunt van de match

  Lozano trapt hard tegen de lat

  Mexico is op het WK ingedeeld in groep F. Het treft op 17 juni wereldkampioen Duitsland. Voorts spelen de Mexicanen ook nog tegen Zuid-Korea en Zweden.