• home
 • video
 • pas verschenen

  Denemarken laat geblesseerde Bendtner thuis van WK

  Bad boy Bendtner blesseerde zich vorige week bij zijn club Rosenborg.

  De Deense bondscoach Age Hareide heeft van zijn hart een steen gemaakt: hij neemt Nicklas Bendtner niet op in zijn 23-koppige WK-selectie. De 30-jarige spits liep vorige week een liesblessure op.

  Bendtner, een talentvolle bad boy die nooit tot volle wasdom kwam, nam zijn niet-selectie sereen. "Hij stond op en vroeg of hij iets mocht zeggen tegen de spelers", legde Hareide uit. "Hij wenste iedereen veel geluk met zijn job in Rusland."

   

  Hareide deed wat hij kon om Bendtner toch mee te nemen, maar toen de spits zaterdag de oefenmatch tegen Zweden miste, raakte de tijd op.

   

  De bad boy zal gemist worden, zijn talent en speciale vorm van humor werden in Denemarken gesmaakt. Niet voor niets speelde hij bij Arsenal, Juventus of Wolfsburg. Maar hij haalde vaak ook de boulevardbladen met zijn escapades.

   

  Hareide moest nog 4 namen schrappen uit zijn voorlopige kern. Naast Bendtner waren dat verdedigers Andreas Bjelland en Peter Ankersen en middenvelder Mike Jensen. Zulte Waregem zal met bijzondere aandacht de prestaties van Henrik Dalsgaard (Brentford) en Lukas Lerager (Bordeaux) volgen, zijn ex-spelers mogen wel mee.

  De 23 van Denemarken:

  • Keepers: Kasper Schmeichel (Leicester City/Eng), Frederik Rønnow (Brøndby IF/Den) en Jonas Lössl (Huddersfield Town/Eng)
  • Verdedigers: Simon Kjaer (Sevilla/Spa), Mathias 'Zanka' Jørgensen (Huddersfield Town/Eng), Andreas Christensen (Chelsea/Eng), Jens Stryger Larsen (Udinese/Ita), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach/Dui), Henrik Dalsgaard (Brentford FC/Eng) en Jonas Knudsen (Ipswich Town/Eng)
  • Middenvelders: Christian Eriksen (Tottenham Hotspur/Eng), Thomas Delaney (Werder Bremen/Dui), William Kvist (FC Kopenhagen/Den), Lasse Schöne (Ajax/Ned), Lukas Lerager (Bordeaux/Fra) en Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruña/Spa)
  • Aanvallers: Nicolai Jørgensen (Feyenoord/Ned), Andreas Cornelius (Atalanta Bergamo/Ita), Pione Sisto (Celta de Vigo/Spa), Viktor Fischer (FC Kopenhagen/Den), Yussuf Poulsen (RB Leipzig/Dui), Martin Braithwaite (Bordeaux/Fra) en Kasper Dolberg (Ajax/Ned)