• home
 • video
 • pas verschenen

  Boyata: "Zit niet te wachten op blessures bij Vermaelen en Kompany"

  Dedryck Boyata moest gisteren tegen Portugal halsoverkop invallen na de blessure van Vincent Kompany. De verdediger van Celtic ziet zo zijn kansen op een WK-selectie wel stijgen.

  "Ik had niet gezien dat Vincent zich geblesseerd had"

  In de 54e minuut sloeg het noodlot toe voor Vincent Kompany. De Rode Duivel voelde iets en verliet spoorslags het veld. Dedryck Boyata moest plots invallen. "Het is allemaal heel snel gegaan, ik had niet eens gezien dat Vincent zich geblesseerd had", vertelt Boyata.

   

  Met de onzekerheid rond Thomas Vermaelen en Vincent Kompany lijkt de kans groot dat Boyata zijn koffers voor het WK mag pakken. "Het is niet aan mij om over blessures te praten. Thomas en Vincent zijn pijlers in onze ploeg, ik hoop dat ze allebei fit geraken. Ik zit niet te wachten op een blessure van hen."

  "Het is mijn doel om de 23 te halen"

  Boyata hield samen met de andere Rode Duivels wel de 0 tegen Portugal. "Ik denk dat het redelijk goed verlopen is", zegt de verdediger van Celtic. "Ook al zie ik als perfectionist nog zaken die beter moeten. Zo verprutste ik bijvoorbeeld een pass naar Vertonghen."

   

  "Het is mijn doel om de selectie van 23 te halen, daar doe ik alles aan. Ik heb in mijn carrière al veel hoogtes en laagtes gekend, maar ik heb het maximum gegeven om erbij te zijn. Als ik er niet bij ben, dan weet ik dat ik er alles aan gedaan heb."