• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht is grote slokop op Gala van het Vrouwenvoetbal

  Anderlecht heeft het merendeel van de prijzen weggepaakt op het Gala van het Vrouwenvoetbal in Oostende. De Sparkle, de prijs voor de beste speelster, ging naar Laura De Neve.

  Tessa Wullaert, Aline Zeler en Lien Mermans gingen Laura De Neve voor als winnares van de Sparkle. De Neve was verrast dat ze de voorkeur kreeg op Kassandra Missipo (AA Gent) en Riete Loos (RC Genk). "Ik heb nog nooit een individuele trofee gewonnen. Tenzij eens die voor de fair play bij de jeugd."

   

  "Het is toch speciaal om daar op het podium te staan, terwijl iedereen naar je kijkt. Ik draag deze trofee op aan de hele ploeg en staf van Anderlecht. Er was heel wat commotie (de vrouwentak van RSCA zou worden opgedoekt), maar dat heeft ons deugd gedaan, want uiteindelijk hebben ze hun kar gekeerd en nu gaan ze er volledig voor. Wij plukken daar de vruchten van."

   

  Met ook nog de prijs voor Belofte van het Jaar (Sarah Wijnants) en die voor de Topscorer (Ellen Van Kerkhoven) werd het een prijzenregen voor Anderlecht. Enkel die voor de beste doelvrouw was voor een andere club weggelegd: voor Louise Van den Bergh van OH Leuven.

  Laureaten Sparkle

  • Speelster van het Jaar: Laura De Neve (Anderlecht)
  • Belofte van het Jaar: Sarah Wijnants (Anderlecht)
  • Doelvrouw van het Jaar: Louise Van den Bergh (OH Leuven)
  • Topscorer: Ella Van Kerkhoven (Anderlecht)