• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-tegenstander Engeland toont 2 gezichten tegen Nigeria

  Engeland heeft vandaag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen mede WK-ganger Nigeria. De WK-tegenstander van de Rode Duivels had genoeg aan een sterke 1e helft om de zege naar zich toe te trekken, het werd 2-1.

  Het journaal 13u met o.a. Engeland-Nigeria en Oostenrijk-Duitsland

  Engeland nam het vandaag op tegen Nigeria, dat op het WK voorbij Kroatië, Ijsland en Argentinië moet zien te raken. De Nigerianen pronkten vandaag opnieuw met hun uiterst populaire nieuwe shirts, de Engelse 11 traden in een maagdelijk (traditioneel) witte uitrusting aan op Wembley.

   

  Engeland domineerde de beginfase van de wedstrijd, maar had toch een stilstaande fase nodig om de score te openen. Chelsea-verdediger Cahill kopte een hoekschop via een Nigeriaanse verdediger in het dak van het doel.

   

  Een halfuur later verdubbelde Tottenham-spits en Engeland-aanvoerder Harry Kane de score, zodat Engeland met een verdiende 2-0 de kleedkamers mocht opzoeken.

  Nigeria legt Engeland nog het vuur aan de schenen in 2e helft

  Salisa Yusuf, de Nigeriaanse bondscoach, was duidelijk ontevreden en besloot in de rust in te grijpen. Zijn 4 wissels hadden meteen het gewenste effect, want Arsenal-speler Iwobi maakte al na 1 minuut in de 2e helft de aansluitingstreffer. Verder raakte Nigeria, ondanks de inbreng van Leicester City-spits Iheanacho, evenwel niet.

   

  Wat tijdens de wedstrijd wel duidelijk werd, is dat Engeland flink wat kwaliteit op de bank heeft zitten. Als je in de 73e minuut Marcus Rashford inbrengt voor Sterling, en Kane kan vervangen door Welbeck, weet je dat de weelde groot is in de Engelse selectie.

  Opstellingen Engeland en Nigeria

  Engeland:
  Pickford, Walker, Stones, Cahill, Dier, Trippier, Young (Rose), Lingard (Loftus-Cheek), Alli, Sterling (Rashford), Kane (Welbeck).

   

  Nigeria:

  Uzoho, Shehu (Ebuehi), Troost-Ekong, Balogun (Omeruo), Idowu, Onazi (Etebo), Obi, Moses (Musa), Obi Mikel (Ogu), Iwobi, Ighalo (Iheanacho).