• home
 • video
 • pas verschenen

  Overschaduwt crisis bij Sporting oefenmatch van Rode Duivels?

  Rui Patricio, de nummer 1 van Portugal, heeft zijn contract bij Sporting eenzijdig opgezegd. Ook William Carvalho zou de deur bij de Portugese traditieclub achter zich dichtgetrokken hebben. Ricardo Sa Pinto zou dan weer op diezelfde deur aan het kloppen zijn.

  Het zijn grimmige tijden bij Sporting Clube de Portugal. Kop van Jut is de flamboyante voorzitter Bruno de Carvalho, die ondanks (gewelddadige) protesten van de fans én de spelers gewoon op zijn troon blijft zitten.

   

  Rui Patricio, de nationale doelman van Portugal, is het beu en heeft in een brief die 34 pagina's lang is laten weten dat hij zijn contract verscheurt.  Wolverhampton zou bereid zijn om hem over te nemen, al dan niet voor een transfersom. Ook William Carvalho (ex-Cercle), een van de sterkhouders op het Portugese middenveld, zou volgens bronnen dezelfde weg als Patricio ingeslagen zijn.

   

  Intussen wordt Ricardo Sa Pinto - nog maar pas bedankt voor bewezen diensten bij Standard - nadrukkelijk genoemd als opvolger van coach Jorge Jesus. Een logische keuze, want Sa Pinto droeg als speler 9 jaar lang het shirt van Sporting. Voorzitter De Carvalho wil alvast niet op de zaak ingaan. "Ik geef noch op Jorge Jesus noch op Sa Pinto commentaar."

  Weerslag op prestaties Portugese nationale ploeg?

  Sporting is met 4 spelers (Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes en Gelson Martins) hofleverancier voor de Portugese nationale ploeg. Zullen die spelers er vanavond wel met hun hoofd bij zijn in de oefenmatch tegen België of weegt de crisis bij Sporting ook op de Selção Portuguesa.