• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als we wereldkampioen worden, zal Lukaku topschutter zijn"

  "Lukaku is dé nummer 9 van de Rode Duivels."

  In Wereldkampioenen legden Marc Degryse, Luc Nillis en Herman Brusselmans de sterktes en zwaktes van Romelu Lukaku bloot. We selecteerden de beste fragmenten. "Niemand zal toch twijfelen, Lukaku is onze nummer 9 op het WK."

  "Lukaku is nu al de beste, en hij heeft nog progressiemarge"

  "Ik was in het begin geen fan van Lukaku, maar hij is gegroeid. Hij is snel en stampt iedereen omver met zijn kracht", opent Brusselmans de discussie. Het panel is het erover eens: Lukaku is de beste Belgische spits.

   

  "Niemand komt in de buurt", aldus Degryse. "Hij heeft alles: kracht, snelheid, scorend vermogen. Hij kan koppen en heeft een goede traptechniek. En dan heeft hij nog progressiemarge in alle onderdelen. Soms is de kritiek op hem terecht, maar hij kan niet alles hebben."

  "Waarom Lukaku niet populair is? Onverklaarbaar"

  Romelu Lukaku is afgetekend topschutter bij de Rode Duivels, maar toch wordt hij niet door alle supporters omarmd. "Dat is soms onverklaarbaar", zegt Brusselmans.

   

  "Er is vooral veel frustratie en irritatie na het EK", zegt Degryse. "De weg naar de finale lag open en dan vliegen we eruit tegen Wales. Lukaku laat soms gemakkelijke ballen van zijn voet kaatsen of mist grote kansen. Kijk maar naar de Supercup tegen Real Madrid."

  "België wereldkampioen? Dan zal Lukaku topschutter zijn"

  "Lukaku is de beste Belgische spits ooit", zegt Degryse. Maar een vaak gehoorde kritiek is dat hij enkel tegen kleine clubs en landen scoort. "Zijn enige doelpunt tegen de top 6 in de Premier League was tegen Chelsea. Hij maakt altijd en overal doelpunten, maar als je in de belangrijkste wedstrijden niet scoort, dan wordt dat tegen je gebruikt. Maar als we wereldkampioen worden, zal Lukaku topschutter zijn."

  Bekijk de volledige 4e aflevering van "Wereldkampioenen" nu op VRT NU