Ga naar de inhoud

meest recent

      VIDEO: Peter Genyn verbetert weer eigen wereldrecord: "Dit is echt zot"

       do 31 mei 2018 17:50
      Genyn dook voor het eerst onder de twintig seconden.

      Peter Genyn heeft voor de derde keer deze maand zijn eigen wereldrecord op de 100m roelstoelsprint scherper gesteld. De 41-jarige paralympiër dook in het Zwitserse Notwill onder de grens van twintig seconden (19"89). 

      Genyn verbrak deze maand al drie keer het wereldrecord op de 100 meter sprint. Afgelopen zaterdag klokte hij nog 20"07. "Dit is echt te zot", reageerde de paralympiër uit Kalmthout. 

       

      "Aan de start voelde ik al dat er wat rugwind stond en ik heb ook een geweldige conditie te pakken. Het liep precies vanzelf. Na die 20"07 van vorige week wist ik dat het er wel in zat om onder de twintig seconden te duiken."

       

      "Ik ben echt in topvorm. Het zal nu misschien wat minder worden, maar tegen het Europees kampioenschap in augustus wil ik opnieuw pieken."

      Genyn is de regerende Paralympische, wereld- en Europees kampioen op de 100 en 400 meter. Deze zomer neemt Genyn op het EK para-atletiek in Berlijn deel aan de 100m en de 200m.

      Bekijk hier de straffe prestatie van Genyn:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.