• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier na frustrerend seizoen: "Kon me eigenlijk niet beter voorbereiden"

  Thomas Meunier

  Vragen over PSG wou Meunier liever niet beantwoorden.

  Vier jaar geleden was Thomas Meunier er niet bij in Brazilië. Sindsdien is er veel veranderd en is de rechtsachter een zekerheid geworden bij de nationale ploeg. De speler van PSG kijkt enorm uit naar zijn eerste deelname, zeker na een frustrerend seizoen.

  "2 jaar geleden niet zeker van selectie, nu een titularis"

  Niemand die twijfelt dat Meunier in de definitieve selectie van 23 spelers zal zitten na een frustrerend seizoen in Frankrijk. Ook hijzelf niet, want hij voelt vertrouwen. "Twee jaar geleden was ik niet eens zeker van een selectie voor het EK, nu ben ik door mijn prestaties bij de nationale ploeg een van de titularissen, al is dat tussen aanhalingstekens."

   

  "Ik voel me bij de nationale ploeg een beetje zoals vroeger toen ik nog aanvaller was: ik kan me offensief uitleven en echt participeren in het spel.  Martinez geeft me veel vrijheid en dat is belangrijk. Een ploeg zonder offensiefe flank heeft tegenwoordig een handicap."

   

  Dat hij weing speelde bij PSG kan volgens Meunier zelf een voordeel zijn. "Martinez heeft me altijd gezegd dat ik zoveel mogelijk speelminuten moet verzamelen, bijvoorbeeld in de beker, en dat ik moest tonen dat ik een echte concurrent was voor mijn concurrenten."  

   

  "Ik heb gedaan wat ik kon. Tuurlijk is het wat frustrerend als je concurrent (Dani Alves) altijd speelt, maar Martinez heeft me vertrouwen gegeven. het kan ook een voordeel zijn. Ik voel ik me heel fris en mentaal positief. Ik kon me eigenlijk niet beter voorbereiden."

  "Voor mij zijn de halve finales een verplichting"

  Zoals elke Rode Duivel werd ook Thomas Meunier gepolst naar zijn ambities voor het WK. Een vraag die hij niet uit de weg ging.  " Met een groep die al zo lang samenspeelt, is het nu het moment om te oogsten. Voor mij zijn de halve finales een

  verplichting. We hebben alles in handen om iets mooi te realiseren."

   

  "Sommige van de oudere spelers, zoals Kompany of Vertonghen, zullen op een bepaald moment in de toekomst stoppen. Dus we moeten profiteren van
  het feit dat ze er nu nog bij zijn om ongelooflijke dingen te realiseren."

   

  Pas daarna wil Meunier nadenken over zijn eigen toekomst. " Op dit moment denk ik
  enkel aan het WK. Niet aan PSG, niet aan een transfer. Ik wil een goed toernooi
  spelen en nergens spijt van hebben. Iedereen kent mijn idee en dat is bij PSG
  blijven. Als ze mij daar niet meer willen, zullen we wel zien. En anders verleng ik
  mijn avontuur daar."