• home
 • video
 • pas verschenen

  Egyptische advocaat eist 1 miljard euro van Sergio Ramos

  Salah moest geblesseerd van het veld in de finale van de Champions League .

  Een Egyptische advocaat heeft aan een tv-zender verkondigd een schadeclaim van 1 miljard euro bij de FIFA ingediend te hebben tegen Sergio Ramos. De Real-verdediger blesseerde Mohamed Salah in de finale van de Champions League.

  "De actie van Ramos heeft fysieke en psychologische schade veroorzaakt bij Salah én de voltallige Egyptische bevolking", zegt advocaat Bassem Wahba. "Ramos heeft Salah met opzet geblesseerd en daarvoor moet hij boeten. Ik heb bij de FIFA een klicht ingediend om een compensatie te krijgen."

   

  Salah hield vorige zaterdag een schouderblessure over aan de overtreding van Sergio Ramos, waardoor zijn WK-deelname op het spel staat. De Egyptische sterspeler zou volgens zijn fysiotherapeut bij Liverpool drie tot vier weken buiten strijd zijn.

  Egypte speelt zijn eerste WK-match op 15 juni tegen Uruguay.  Als het herstel drie weken duurt, is de tweede wedstrijd tegen Rusland (19 juni) haalbaar. Bij vier weken revalidatie komt zelfs het laatste groepsduel met Saoedi-Arabië (25 juni) mogelijk te vroeg.