• home
 • video
 • pas verschenen

  British Museum zet gouden schoenen van Salah naast 3.300 jaar oude sandalen

  De schoenen waarmee Salah scoorde tegen City staan tot het einde van het WK tentoongesteld.

  Mo Salah heeft een onuitwisbare indruk nagelaten in zijn eerste seizoen in Engeland. De Egyptische spits werd topschutter in Engeland en loodste Liverpool naar de Champions League-finale. Dat verdient wat extra aandacht, dacht ook het British Museum in Londen.

  Sinds vorige week stelt het prestigieuze museum in de Engelse hoofdstad gouden schoenen van Salah tentoon in de aanloop naar de Champions League-finale, waar Salah jammerlijk uitviel. Tot het einde van het WK zullen de bezoekers van zaal 61 de goud gespoten schoenen kunnen aanschouwen die Salah droeg bij de 4-3-competitiezege tegen City. 

   

  De Egyptische goalgetter maakte liefst 44 doelpunten voor Liverpool dit seizoen en zal, als hij weer fit is, ook te zien zijn op de Wereldbeker in Rusland.

  Egyptisch wereldicoon naast Steen van Rosetta

  Het Britse Museum heeft een van de grootste collecties van Egyptische  oudheidkundige voorwerpen buiten dat land, met onder meer de beroemde Steen van Rosetta. Het plaatste de voetbalschoenen naast 3.300 jaar oude Egyptische sandalen onder het bordje "Mode".


  Uitgegroeid tot Egyptisch icoon, nadat hij het land naar het WK had getrapt, werd Salahs faam wereldwijd door zijn karrenvracht aan goals voor Liverpool, in Engeland en Europa. Zijn Adidas X17 Deadly Strike-schoenen werden gedoneerd aan het museum om zijn topschuttersstatus in de verf te zetten.