• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsvoorzitter noemt Benzema "afgesloten hoofdstuk", Fransman reageert furieus

  Volgens de voorzitter van de Franse voetbalbond is er geen plaats meer voor Karim Benzema bij De Haantjes. De Real-spits reageert als door een wesp gestoken.

  Karim Benzema gooide in 2015 zelf zijn ruiten uit door als tussenpersoon op te treden bij een afpersingszaak van ploegmaat Mathieu Valbuena. Sindsdien werd de 30-jarige aanvaller niet meer geselecteerd. En als het van bondsvoorzitter Noël Le Graët afhangt voorgoed.

   

  "Niemand twijfelt eraan dat Benzema een grote speler is: hij is basisspeler bij Real en heeft al heel wat bewezen. In de CL-finale was hij uitzonderlijk goed. Maar bij Frankrijk is hij een afgesloten hoofdstuk. We hebben nu een andere speelstijl en willen geen stap terugzetten."

   

  Voor Benzema gaat Le Graët met deze verklaringen zijn boekje te buiten. Dat laat hij met een vlammende tweet weten. "Met alle respect dat ik u verplicht ben, maar u heeft hier een kans laten liggen om uw mond te houden. Ik ontdek vandaag uw ware gelaat. Niet van de man die zegt dat hij mij heel graag ziet, maar wel die van de man die zich moeit met de selectie en met de keuzes van de trainer."