• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostenrijk wordt beslissende WK-test voor Neuer

  Manuel Neuer stond negen maanden aan de zijlijn met een voetbreuk.

  Het einde van de lijdensweg is in zicht voor Manuel Neuer. De Duitse doelman mag zaterdag onder de lat starten in de oefeninterland tegen Oostenrijk, zijn eerste officiële wedstrijd sinds hij in september geblesseerd uitviel. Het wordt meteen ook zijn test om te tonen dat hij klaar is voor het WK.

  Neuer stond bijna het hele seizoen aan de kant door een breukje in zijn voet. In acht maanden tijd liep hij drie keer dezelfde blessure op, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Na negen maanden blessureleed mag hij zaterdag tegen Oostenrijk voor het eerst weer het doel verdedigen.

   

  En Neuer krijgt meteen heel wat druk op zijn schouders, want bondscoach Joachim Löw moet maandag zijn definitieve lijst met 23 namen inleveren bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Neuer zal de bondscoach dus moeten overtuigen dat hij fit genoeg is om mee te reizen naar Rusland. Als voorbereiding mocht de doelman al twee keer dertig minuten spelen tegen de Duitse jeugdploeg.

   

  "Hij heeft na zijn lange blessure deze wedstrijden nodig om 100 procent fit te worden", zei keeperstrainer Andreas Köpke. "Hij moet weer vertrouwen in zijn voet krijgen. Zaterdag tegen Oostenrijk wordt een belangrijke test. Op basis daarvan beslissen we met elkaar of hij meegaat naar het WK."

  Tweet: