• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Zit niet in mij om basisplaats te eisen"

  Dries Mertens

  Een goedlachse Dries Mertens op het persmoment.

  Dries Mertens is na een goed seizoen bij Napoli zeker van zijn plaats op het vliegtuig naar Rusland, maar of hij daar ook veel zal spelen, is maar de vraag. "Natuurlijk wil ik spelen, maar op een WK is het belangrijk dat de bank niet mekkert."

  "Op de bank mag je niet mekkeren, zo win je geen WK"

  Dries Mertens greep met Napoli naast de titel in Italië. "Vooral mentaal was het daardoor een zwaar seizoen. We pakken 91 punten en toch spelen we geen kampioen. Dat is nog nooit gebeurd in Italië dus dat deed wel pijn. Het weekje rust heeft deugd gedaan. Nu heb ik zin in het WK."

   

  In het programma Wereldkampioenen was Hein Vanhaezebrouck zeer lovend over Mertens. Hij vond dat de Napoli-speler in de basis hoorde bij de Duivels. "Dat is leuk om te horen, maar het zit niet in mij om dat van de trainer te gaan eisen. Zo ben ik niet. Natuurlijk wil je spelen, maar ik weet ook dat het belangrijk is dat de hele bank en de hele groep meeleeft met de spelers op het veld."

   

  "Op een WK ben je met een grote groep. Je hebt iedereen nodig om te winnen. En als ik mezelf daarvoor moet opofferen, dan is het maar zo. Op de bank mag je niet mekkeren. Dat is moeilijk, maar zo is het vaak geweest in mijn carrière. Het is aan mij om te proberen toch een plek in de basis te winnen."

  "Als we over Radja blijven praten, worden we geen wereldkampioen"

  Dries Mertens is dikke vrienden met Radja Nainggolan en dus moest ook hij zijn mening over de niet-selectie geven. "Het is nu al een week geleden. We zijn allemaal teleurgesteld, maar we moeten het aanvaarden. Het is de keuze van de coach. We moeten deze bladzijde omdraaien."

   

  "We missen zijn glimlach, maar er zijn nog genoeg andere spelers hier. We moeten ons achter de coach zetten, en het publiek moet dat ook doen. Als we hierover blijven praten, winnen we het WK niet."

   

  Verschillende supporters dreigen toch nog met acties tijdens de oefenmatch tegen Portugal. "Als het niet Nainggolan was, dan zouden ze misschien over iets anders geklaagd hebben. Mischien waren de tickets dan te duur. Ik bekijk het positief. Ik hoop dat iedereen achter de ploeg zal staan."

  "Ancelotti heeft al gevraagd of ik bij Napoli wil blijven"

  Als Dries Mertens volgend seizoen nog bij Napoli speelt, krijgt hij daar een nieuwe coach: Carlo Ancelotti.  "Natuurlijk zou ik graag met hem werken,  maar we zien wel. De nieuwe coach heeft me alleszins al gebeld. Hij heeft gevraagd of ik wilde blijven. Of hij overtuigend was? Ja, heel erg overtuigend."