Ga naar de inhoud

meest recent

      Club Brugge haalt Mats Rits in huis

       di 29 mei 2018 13:42
      Mats Rits
      Mats Rits speelde meer dan 150 matchen voor KV Mechelen.

      Club Brugge en KV Mechelen hebben een akkoord over de transfer van Mats Rits. De 24-jarige middenvelder tekent een contract van 4 jaar bij de landskampioen.

      "Zeer tevreden met zijn komst"

      Mats Rits stond bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge. De landskampioen haalt hem als back-up voor Vormer en Vanaken.

       

      "Hij past perfect in het DNA van Club. Hij heeft energie, passie en combineert dit met rendement", reageert coach Ivan Leko.  "Ik ben zeer tevreden met zijn komst!”

       

      Rits kon het voorbije seizoen de degradatie met KV Mechelen niet ontlopen. De middenvelder droeg vorig seizoen de aanvoerdersband en speelde meer dan 150 wedstrijden voor de club. Daarin maakte hij 16 doelpunten.

       

      Bij Club Brugge ligt een contract voor 4 seizoenen klaar. Als Rits slaagt voor de medische testen, zet hij zijn handtekening. Met de transfer zou een bedrag van 2 miljoen euro, met bonussen,  gemoeid zijn.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Jeugspeler van Ajax

      Mats Rits maakte in oktober 2009 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League bij Beerschot. Ajax plukte hem in de zomer van 2011 weg op het Kiel, maar in Amsterdam kon Rits nooit zijn stempel drukken. Hij was voornamelijk actief bij Jong Ajax en keerde in januari 2013 terug naar België, naar Mechelen.