• home
 • video
 • pas verschenen

  Flaterende Karius met de dood bedreigd op sociale media

  Karius had veel boter op het hoofd na de verloren CL-finale.

  Liverpool-goalie Loris Karius is op sociale media met de dood bedreigd na zijn ellendige match tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. De Engelse politie neemt de bedreigingen zeer ernstig en startte een onderzoek.

  De doodsbedreigingen aan het adres van Karius zijn het gevolg van de twee merkwaardige blunders die de doelman van Liverpool afgelopen zaterdag beging in de Champions League-finale.

  Karius was er het hart van in en verontschuldigde zich na de match uitvoerig. "Oneindig maal sorry aan al mijn ploegmaats, de fans en de hele staf", postte Karius op de sociale media.

  Maar al zijn spijtbetuigingen ten spijt, blijft hij toch kop van Jut voor de meeste Liverpool-fans. Met enkele doodsbedreigingen tot gevolg.

  "We hebben op sociale media enkele dreigementen aan het adres van Karius opgevangen", zegt de Engelse politie aan de BBC. "We nemen deze bedreigingen natuurlijk zeer ernstig en openen een onderzoek naar de daders."

  "We willen iedere socialemedia-gebruiker er ook aan herinneren dat elke dreigende taal en/of gedrag zal worden onderzocht."

  Steun van ploegmaats

  Simon Mignolet, de doublure van Karius bij Liverpool, heeft laten weten dat hij Karius zal steunen in deze moeilijke periode.

  "Als hij erover wil praten, dan kan hij altijd bij mij terecht. Ik heb ook al in een soortgelijke situatie gezeten en zo een nachtmerrie wens je niemand toe."

  "Maar voorlopig is het moeilijk om tot hem door te dringen. Hij zit in zak en as. Het enige wat ik hem al kon zeggen, is dat er een reden was waarom we tot in de finale zijn geraakt. Dat is het enige waar hij aan moet denken."

  Ook Liverpool-verdediger Lovren stak Karius een hart onder de riem.

  "Het is gemakkelijk om één iemand de schuld te geven, maar voetbal is een ploegsport en we zijn samen verantwoordelijk voor onze resultaten. Iedereen binnen de ploeg heeft hem zoveel mogelijk gesteund. Hij zal sterker terugkomen."

  De spijtbetuiging van Karius:

  Enkele van de bedreigingen aan het adres van Karius: