• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "Veel opofferingen gedaan om er te staan voor het WK"

  Michy Batshuayi in Tubeke bij de pers.

  0 / 0
  De volgende in het rijtje Rode Duivels die tijdens de WK-voorbereiding in Tubeke de media trotseerden was Michy Batshuayi. De spits sprak over zijn revalidatie na zijn enkelletsel.

  Michy Batshuayi gooide na de winterstop hoge ogen bij Dortmund. De aanvaller vond dat hij bij Chelsea geen eerlijke kans kreeg en zocht zijn heil in de Bundesliga, waar hij aan de lopende band scoorde.

  Half april kwam een einde aan het mooie liedje toen Batshuayi zich tijdens de derby tegen Schalke blesseerde aan zijn linkerenkel. Plots leek niet alleen zijn seizoen voorbij, maar ook zijn WK.

  "Het eerste wat ik voelde toen ik op de grond lag, was pijn. En ik was bang dat het een zware blessure was. Maar voor het WK heb ik nooit gevreesd. De dokter zei me dat ik het WK zou halen als ik hard werkte", zei Batshuayi vanochtend op een perscontact in Tubeke, waar de Rode Duivels zich klaarstomen voor de Wereldbeker in Rusland.

  De opluchting volgde al snel toen bleek dat er niks gebroken was, maar dat alleen zijn ligamenten beschadigd waren.

  Batshuayi: "Er werd me gezegd dat het herstel 6 weken zou duren, maar ik heb er 4 weken van gemaakt. Ik heb bij Chelsea gerevalideerd en heb daarna hier in Tubeke 5 dagen alleen gewerkt."

  "Ik heb veel opgeofferd om te staan waar ik momenteel sta. Vakantie heb ik uiteraard niet genomen. Van mijn blessure heb ik helemaal geen last meer. Ik voel me fysiek top. Ik heb nu alleen weer wedstrijden nodig. Portugal (de oefenmatch op 2 juni in Brussel, red) wordt een belangrijke test."

  "Kan niks zinnigs zeggen over toekomstige club"

  "Dit was de eerste zware blessure in mijn loopbaan", ging Batshuayi voort. "Bondscoach Martinez heeft me tijdens mijn revalidatie opgezocht in Londen om te vragen hoe het met me ging."

  "Maar ik ben dus klaar voor het WK. Een WK is iets dat iedereen wil meemaken. Het is het grootste voetbalevenement in de wereld. Ik ben nu alleen daarmee bezig, niet met mijn toekomst op clubniveau."

  "Of ik een voorkeur heb voor volgend seizoen? Chelsea, waar ik geen twee matchen na elkaar speelde, of Dortmund? Het zijn alletwee mooie clubs, ik houd van beide. Ik ben met veel liefde ontvangen in Dortmund en heb er veel plezier beleefd. Maar ik geef nu geen antwoord op toekomstvragen. Ik kan er toch niks zinnigs over zeggen momenteel."

  Als Batshuayi de definitieve selectie van 23 haalt, waar ziet hij zichzelf dan in de pikorde van aanvallers? "Achter of voor Lukaku, achter of voor Benteke of nog iemand anders: zo bekijk ik het niet. Dat zijn zaken die je aan de coach moet vragen."

  Tweets: