• home
 • video
 • pas verschenen

  1.000 Liverpool-fans missen CL-finale door te kleine luchthaven

  Niet alle Liverpool-fans zijn in Kiev geraakt.

  Honderden supporters van Liverpool die een kaartje hadden voor de finale van de Champions League geraken niet in Kiev voor de wedstrijd tegen Real Madrid. Zeker vier chartervluchten naar Kiev zijn gecanceld, omdat het vliegveld in de hoofdstad van Oekraïne geen plaats heeft voor de toestellen.

  Volgens Liverpool gaat het om zo'n 1.000 fans van de club die de finale niet kunnen bijwonen. Die supporters kunnen zich met hun ticket en de bevestiging van hun geannuleerde vlucht melden op Anfield en krijgen daarna hun geld terug. Sommige fans betaalden tot 2.500 euro voor de wedstrijd.

  Zowel Liverpool als Real Madrid kregen ruim 16.500 kaarten van de organisatie van de Champions League. De Spaanse topclub gaf er daar zo'n duizend van terug, omdat veel fans de kosten in Kiev te hoog vinden.

  Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA beklaagde zich over de torenhoge hotelprijzen in de stad. "Er wordt misbruik gemaakt van de situatie", zei de Sloveen.