• home
 • video
 • pas verschenen

  Ondervoorzitter Monaco: "Promotie Cercle was mooiste moment"

  Vadim Vasiljev en Frans Schotte poseren samen voor de foto.

  Vadim Vasiljev, de ondervoorzitter van AS Monaco, heeft in L'Equipe de balans opgemaakt van het seizoen. Opvallend daarbij, hij noemt de promotie van Cercle Brugge naar de Jupiler Pro League "een van de belangrijkste verwezenlijkingen van het seizoen".

  "Promotie Cercle is een van de belangrijkste verwezenlijkingen"

  Cercle Brugge is sinds vorig seizoen een satellietclub van AS Monaco. Dankzij de financiële en sportieve steun van Monaco kon Cercle de promotie naar de Jupiler Pro League afdwingen na een spannend barrageduel met Beerschot Wilrijk.

  "Je kunt het belang van die promotie niet onderschatten", zegt Vasiljev daarover in de Franse sportkrant L'Equipe. "Het is een van de belangrijkste verwezenlijkingen afgelopen seizoen, ook al is het niet op die manier gewaardeerd door de pers en onze supporters."

  "De beslissende wedstrijd voor de promotie was het mooiste en meest emotionele moment van het seizoen." Cercle promoveerde dankzij een strafschop in de slotfase.

  "Onze jongeren kunnen zich bij Cercle ontwikkelen"

  Wat zal de toekomst brengen voor de samenwerking tussen Monaco en Cercle? "We moeten de resultaten in de komende jaren afwachten", zegt Vasiljev. "Maar ik moet denken aan de toekomst."

  "Ik ben ervan overtuigd dat als we het juist aanpakken, dan zullen onze jongeren zich bij Cercle kunnen ontwikkelen. Als ze dan terugkeren zullen ze klaar zijn voor onze eerste ploeg. Zo kunnen we jongeren vroeger aantrekken aan betaalbare prijzen."