• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Mijn status is veranderd, ik heb nu meer kans om de 23 te halen"

  Thorgan Hazard zit samen met zijn broer in de voorselectie.

  Thorgan Hazard hoopt om samen met zijn broer Eden naar het WK in Rusland te mogen. "Ik heb mijn beste seizoen tot nu toe achter de rug. Ik hoop dat ik de lijst van 23 namen haal." Over de kansen van de Rode Duivels is hij optimistisch. "Als je geen zin hebt om wereldkampioen te worden, moet je niet gaan."

  "Het draait om mijn kwaliteiten, niet het feit dat ik de broer ben van"

  Thorgan Hazard stond voor het vorige WK op de reservelijst, dit keer hoopt de speler van Borussia Mönchengladbach wel de definitieve selectie te halen.

   

  "Ik besef dat er nog vijf spelers moeten afvallen. Iedereen die er nu bij is, verdient zijn plaats op het WK, maar de coach beslist. Ik zal mij de komende dagen proberen te bewijzen."

   

  "Ik denk wel dat ik meer kans maak om erbij te zijn dan in 2014. Mijn status is veranderd. Ik heb mijn beste seizoen tot nu toe achter de rug. Ik speel altijd bij mijn club en ik heb meer verantwoordelijkheid op mij genomen. Ook als het iets minder ging, mocht ik blijven staan. De coach bij mijn club weet dat ik altijd het verschil kan maken."

   

  "Ik zeg zeker niet dat ik een certitude ben bij de Rode Duivels, maar de vorige keren werd ik wel altijd opgeroepen. En ik kreeg ook speelminuten. Ik kan ook op meerderde posities spelen."

   

  "Ik hoop in elk geval niet dat de coach me gewoon meeneemt omdat ik de broer van Eden ben. Natuurlijk zou het ongelooflijk zijn om samen met mijn broer een WK te spelen, maar het moet draaien om mijn kwaliteiten als speler. Al zou Eden natuurlijk ook wel blij zijn als ik erbij ben."

  Ik denk wel dat ik meer kans maak om erbij te zijn dan in 2014. Mijn status is veranderd.

  Thorgan Hazard

  Thorgan Hazard over...

  • ...de kansen van de Rode Duivels: "We zijn geen favoriet om te winnen. Dat zijn voor mij Spanje, Brazilië, Frankrijk en Duitsland. Maar als je niet gelooft dat je wereldkampioen kan worden, moet je niet vertrekken. De spelers, de coach, maar ook de fans en de journalisten moeten durven te dromen. Er spelen natuurlijk veel factoren mee op een WK. We mogen geen blessures hebben, geen rode kaarten en we hebben een beetje geluk nodig ook."
  • ...de finale van de Champions League: "We gaan samen kijken en voor Mignolet supporteren uiteraard. Hij is de enige Belg in de finale. Ik zie Liverpool graag spelen."
  • ...zijn vormpeil: "Het weekje vrijaf heeft deugd gedaan. Fysiek voel ik me fris en goed. Ik heb dit seizoen geen blessures gehad. Ik heb nu behoefte om weer wat met de bal te werken om zo het ritme terug te vinden."