• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer in Wereldkampioenen: "Bouw team rond Kevin en je wint het WK"

  0 / 0
  In de aanloop naar het WK zet Ben Crabbé in Wereldkampioenen zijn schijnwerpers op enkele Rode Duivels. In de eerste aflevering werd Kevin De Bruyne ontleed. Ruud Vormer, Jan Mulder en Erik Van Looy schoven mee aan tafel. Kijk hier naar enkele fragmenten.

  Lukaku en City

  Denkt Kevin De Bruyne een stap sneller dan de rest? Zijn ploegmaats bij Manchester City lijken altijd te weten waar de bal komt.

   

  Ruud Vormer: "Ik hoop dat ze dat ook bij de Duivels weten. Ik denk wel dat Romelu Lukaku ook naar City kijkt. Ik zou een team rond Kevin bouwen. Zet hem op zijn plek en de jongens rond hem."

   

  Bij de nationale ploeg ontbreken wel de automatismen van een club. Jan Mulder: "De trainer moet hen op de goeie plek zetten. Ik zou het team ook rond De Bruyne bouwen. Hazard moet er doorheen dartelen, zonder dat hij in de weg van Kevin loopt."

  De kritische noot

  Kevin De Bruyne liet na de ontgoochelende oefeninterland tegen Mexico dan toch eens het achterste van zijn tong zien. "We spelen nog altijd te veel op basis van talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden hebben tegen ploegen als Mexico", was zijn duidelijke kritiek.

   

  "Hij had kritiek op Jan en alleman. Maar hij had het na die match ook op zichzelf kunnen doen", zegt Jan Mulder. "Ik vind dat een speler als De Bruyne altijd wat mag zeggen, ook al speelt hij een mindere wedstrijd", vult Ruud Vormer aan.

   

  "Ik denk dat hij net als iedereen voelde dat de ploeg nog niet klaar was voor het WK, nog niet voldoende gegroeid is, en dat hij aan de boom wou schudden", vindt Erik Van Looy.

   

  Ruud Vormer: "Hij moet belangrijk gemaakt worden bij de Rode Duivels. Laat hem het mannetje zijn. Laat hem gewoon lekker spelen zoals bij City. Zet een team rond hem en je wordt wereldkampioen."

  "Het leven achter Kevin"

  Zal Kevin De Bruyne na een vermoeiend seizoen nog voldoende poeder in zijn benen hebben? Drie dagen Tenerife, een ideetje van Pep Guardiola, deden dit seizoen al eens wonderen.

   

  "Dat is 5 uur vliegen", merkt Erik Van Looy op. Maar Jan Mulder pareert: "Dat gebeurt in een privéjet met heerlijke ligbedden. Meer zal ik daar niet over zeggen."

   

  "Er gaat meer om in het leven van De Bruyne dan jij denkt, hoor. Maak er eens een film over. Ik wil wel meeschrijven aan dat scenario. Het leven achter Kevin. Schandalen."

  Drie waarheden

  Op het einde van het etentje kregen de drie gasten van Ben Crabbé een voorspelling. Aan hen om uit te maken of er een waarheid in zit.

   

  "Als De Bruyne extra vakantie krijgt voor het WK, wordt België wereldkampioen", was de stelling van Ruud Vormer. "Waar", zegt de Nederlander. "Een schitterende waarheid", weet Jan Mulder.

   

  "Als De Bruyne Hazard laat schitteren, wordt België wereldkampioen", kwam bij Erik Van Looy uit de bus. "Klopt", klinkt het. "Als je van De Bruyne de leider maakt, zal Hazard misschien ook met minder druk spelen."

   

  "Als Martinez naar De Bruyne luistert, wordt België wereldkampioen", was de afsluiter voor Jan Mulder. "Je verwacht toch niet van mij dat het andersom moet zijn", zegt Mulder. "Op een gegeven moment is je sterspeler net iets belangrijker, toch?"

  Bekijk de volledige aflevering van Wereldkampioenen op vrtnu.be.