• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli-coach Sarri: "Niet zeker dat ik blijf"

  Blijft Sarri ook volgend seizoen coach van Dries Mertens?

  Maurizio Sarri is niet zeker of hij volgend seizoen nog coach zal zijn van voetbalclub Napoli. Dat vertelde hij gisteren na de 2-1-zege tegen Crotone op de slotspeeldag in Italië. "De situatie is redelijk complex", zegt Sarri.

  Opnieuw tweede in de competitie

  Gisteren vond de slotspeeldag plaats in Italië. Napoli won met 2-1 van degradant Crotone en beëindigde zo het seizoen met een recordaantal van 91 punten uit 38 wedstrijden.

   

  Dat volstond echter niet voor Sarri en de zijnen om kampioen te spelen. Napoli werd tweede in het klassement na het onvermijdelijke Juventus, dat al voor de zevende keer op rij kampioen speelde.

   

  Zo wordt Napoli het eerste team ooit uit de geschiedenis van de Serie A  dat meer dan 90 punten raapt op één seizoen en toch niet de titel pakt.

  "Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik blijf"

  Sarri heeft Napoli de afgelopen drie seizoenen naar één 3e plaats en twee 2e plaatsen weten te stuwen in de competitie. Ondanks deze behoorlijke resultaten lijkt de toekomst van Sarri bij Napoli niet verzekerd.

   

  "Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik bij Napoli blijf", aldus de 59-jarige Italiaan. "Ik weet niet of mijn huidige groep volgend seizoen nog samen blijft. Wie weet heeft de club de intentie om een aantal spelers aan de grote clubs aan te bieden met afkoopclausules."

   

  Sarri geeft wel aan dat hij niet naar een andere Italiaanse ploeg zal gaan, mocht hij afscheid nemen van Napoli. "Als ik elders ga coachen, dan zal dat in het buitenland zijn."

  Voorzitter De Laurentiis wil een antwoord

  Ook de voorzitter van Napoli, Aurelio De Laurentiis, zit verveeld met de situatie. "Hij (Sarri) heeft me nog steeds niet laten weten of hij bij de club blijft."

   

  "Het wordt tijd dat Sarri zijn gedachten op een rijtje zet en met een antwoord komt. Hij zegt me steeds dat ik met zijn makelaar moet praten, maar die haalt enkel zijn schouders op wanneer ik om duidelijkheid vraag", zegt De Laurentiis.

   

  Voor de voorzitter lijkt de maat daarom ook stilaan vol. "Wat mij betreft, is Sarri's tijd bij Napoli voorbij. We zijn op een punt gekomen dat we het probleem onder ogen moeten zien en verder moeten."