• home
 • video
 • pas verschenen

  Simons geniet van afscheid: "Probeerde dit zo lang mogelijk uit te stellen"

  Simons.

  Het duel tussen Club en Gent was ook de uitwuifmatch van Timmy Simons. "Een beter afscheid kon ik me niet inbeelden", reageerde een geëmotioneerde Simons.

  Simons: "Moeilijk om concentratie te bewaren"

  Op 41-jarige leeftijd achtte Timmy Simons de tijd rijp om afscheid te nemen als voetballer. Na de nederlaag tegen AA Gent werd de Club-veteraan dan ook mooi in de bloemetjes gezet.

   

  "Ik probeerde nog zo goed mogelijk naar deze wedstrijd toe te werken", vertelde Simons. "Maar dat was niet evident, omdat ik al een hele tijd bezig was met het einde van mijn carrière als voetballer. Dan is het moeilijk om de concentratie te bewaren."

  Simons speelde in 2 verschillende periodes bij Club Brugge: tussen 2000 en 2005 en tussen 2013 en 2018. "In die 10 jaar bij Club heb ik fantastische momenten beleefd."

  "Op zo'n dag afscheid nemen is fantastisch"

  Simons werd tegen Gent gewisseld na 85 minuten, kreeg een staande ovatie en ontving een trofee uit handen van Club-legendes Raoul Lambert en Jan Ceulemans.

  "Het was een onvergetelijk afscheid. Ik heb dit moment zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Maar afscheid nemen op een dag zoals vandaag is fantastisch."

  Had Simons niet liever met een zege vaarwel gezegd? "“Natuurlijk wou ik het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Maar er zijn zoveel dingen waarop we trots mogen zijn dit seizoen."

  Simons kreeg een staande ovatie