• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho kritisch over defensief Chelsea: "Ze verdienden FA Cup niet"

  Mourinho vond de nederlaag niet verdiend.

  José Mourinho verloor met Manchester United een zeldzame keer een bekerfinale als trainer. De Portugees toonde zich geen al te sportieve verliezer. "Als ik zo zou spelen met mijn team, kan ik me al inbeelden wat de mensen zouden zeggen. Ik ben benieuwd naar de reacties op deze zege van Chelsea."

  José Mourinho sluit zijn tweede seizoen als trainer van Manchester United af zonder prijs. Hij verloor de finale van de FA Cup tegen Chelsea met 1-0. En dat noemde hij na de match onterecht. "Ik heb Chelsea gefeliciteerd. Het is mijn ex-club en ik moet respect tonen, maar ik denk niet dat het een verdiende zege was."

   

  "Ik denk dat wij de beste ploeg waren. Ik ben eigenlijk benieuwd wat mensen zullen zeggen en schrijven na deze finale. Als ik zo defensief gespeeld zou hebben dan kan ik mij de reacties levendig inbeelden."

   

  "Het was moeilijk om tegen een team te spelen dat met 9 verdedigt zonder Romelu Lukaku." Lukaku was niet volledig fit en viel pas in na 70 minuten. "Je hebt die presence nodig. Chelsea is niet dom. Conte weet ook dat we zonder Lukaku en Fellaini niet genoeg aanwezigheid hebben in de zestien. Hij wist dat als hij 8 of 9 spelers voor de zestien zette, Chelsea dominant zou zijn."

   

  "Elke nederlaag doet pijn, maar ik weet dat we alles gegeven hebben."