• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat kan Sparta niet in Eredivisie houden, promotie voor Emmen en De Graafschap

  De ontknoping smaakte bitter voor Advocaat (archieffoto).

  FC Emmen speelt volgend seizoen voor het eerst in de Eredivisie. Het klopte Sparta in de terugmatch met 1-3 in de finale van de nacompetitie. Ook De Graafschap speelt volgend seizoen op het hoogste niveau. Het klopte Almere met 2-1.

  Sparta na 2 jaar weer weg uit Eredivisie

  Dick Advocaat kwam eind december Sparta depanneren, dat toen 17e stond in de Eredivisie. De ervaren Nederlander kon Sparta niet naar veiligere oorden loodsen, waardoor de club uit Rotterdam zijn plek in de Eredivisie moest veiligstellen in de nacompetitie.

   

  In de heenmatch hield Emmen Sparta thuis in bedwang: 0-0. Vandaag voor eigen volk leek alles aanvankelijk volgens plan te verlopen voor Sparta. Spierings opende net voor het halfuur de score: 1-0.

   

  Maar Chacon bracht Emmen nog voor de rust langszij. Sparta moest na de koffie absoluut scoren, wou het in de hoogste klasse blijven. Maar het was daarentegen Emmen dat dankzij goals van Jansen en Bannink het laken helemaal naar zich toetrok: 1-3.

   

  Emmen schrijft zo geschiedenis en speelt volgend seizoen voor het eerst in de Eredivisie. Sparta degradeert na 2 jaar. Vorige week was Roda JC al zeker van de degradatie.

  De Graafschap keert na twee jaar terug naar Eredivisie

  Na twee seizoenen in de Nederlandse tweede klasse viert De Graafschap zijn terugkeer in de Eredivisie. De heenwedstrijd tegen Almere was op 1-1 geëindigd, maar De Graafschap won de terugwedstrijd met 2-1.