• home
 • video
 • pas verschenen

  Bijltjesdag in Engeland: degradanten Swansea en Stoke sturen coach weg

  Paul Lambert (Stoke) kan op zoek naar een nieuwe baan.

  Swansea en Stoke hebben vandaag schoon schip gemaakt. Beide clubs degradeerden dit seizoen uit de Premier League en daar betalen de trainers nu de tol voor. Ook de andere degradant van dit seizoen, West Brom, ontsloeg eerder al zijn trainer.

  Degradanten uit de Premier League

  Swansea, Stoke en West Brom zijn de drie ploegen die dit seizoen degraderen uit de Premier League. West Brom ontsloeg zijn voormalige coach, Alan Pardew, zes speeldagen voor het einde van het seizoen.

   

  De andere degradanten, Swansea en Stoke, waren iets milder en kiezen nu pas voor het genadeschot. Carlos Carvalhal werd geen nieuw contract aangeboden bij Swansea en mag dus beschikken. Stoke en Paul Lambert gingen "in onderling overleg" uiteen.

  Korte opflakkering, maar slechte resultaten blijven

  Hoewel Carvalhal, die in december overnam van Paul Clement, 5 van zijn eerste 9 wedstrijden als coach van Swansea wist te winnen en de ploeg naar een 13e plaats in het klassement loodste, kende de ploeg daarna weer een ferme dip. Uit de laatste 9 wedstrijden werden slechts 3 punten gepuurd.

   

  Ook Stoke kende onder Lambert een lichte opflakkering door de eerste wedstrijd onder zijn bewind te winnen. Maar al snel doofde ook de magie van Lambert uit en uiteindelijk behaalde het team slechts twee overwinningen in 15 wedstrijden onder Lambert.

  Recordaantal trainerswissels

  Het regent al een hele week ontslagen in Engeland. Eerder deze week werden ook Sam Allardyce (Everton) en David Moyes (West Ham) bedankt voor bewezen diensten.

   

  Het Premier League seizoen 2017-2018 zal trouwens de geschiedenisboeken ingaan als het seizoen met de meeste trainerswissels ooit. Voorlopig vonden er al 15 trainerswissels plaats. Het vorige record dateert uit het seizoen 2013-2014, toen er 13 trainerswissels werden doorgevoerd.

  Interim-coach neemt over bij West Brom

  Niet alleen slecht nieuws voor de coaches in Engeland deze week. Darren Moore werd vandaag door West Brom aangesteld als hoofdcoach van de club.

  Darren Moore is een voormalige verdediger van de club en had West Brom de laatste zes speeldagen in de Premier League reeds onder zijn hoede als interim-coach.

  Tweet van West Brom: