• home
 • video
 • pas verschenen

  Collega's verkiezen Guardiola boven Klopp als Coach van het Jaar

  Guardiola werd in zijn 2e seizoen bij City kampioen met vele records.

  De Engelse vereniging van voetbaltrainers (LMA) heeft zijn primus inter pares verkozen: Pep Guardiola, recordkampioen met City, kreeg de jaarlijkse trofee voor de beste coach over alle liga's.

  Guardiola kreeg meer stemmen dan Jürgen Klopp, die met Liverpool de Champions League-finale, haalde. De 47-jarige Spanjaard beleefde in zijn 2e jaar bij City een droomseizoen. Samen met Vincent Kompany en Kevin De Bruyne stormden ze door de competitie met een pak records tot gevolgd: kampioen met 100 punten, 32 overwinningen en 106 doelpunten. City won ook de Carabao Cup.

   

  In de Champions League ging City eruit tegen Klopp en co. Liverpool is maar 1 van de 2 teams die Guardiola's jongens konden kloppen in de Premier League.

  Guardiola en Klopp stonden op een genomineerdenlijstje met ook nog Sean Dyche (Burnley), Nuno Espirito Santos (Wolverhampton Wanderers), Neil Warnock (Cardiff City) en John Coleman (Accrington Stanley).

  Tweet van Trainersvereniging: