• home
 • video
 • pas verschenen

  Belfodil, overbodig bij Standard, kan bij Hoffenheim Champions League spelen

  Belfodil tekende een contract tot 2022.

  Ishak Belfodil kreeg gisteren te horen dat Werder Bremen zijn aankoopoptie niet wou activeren, maar de spits vindt nu toch een Duits onderkomen. Hij verlaat Standard definitief en tekent bij Hoffenheim tot 2022.

  De relatie tussen Standard en spits Belfodil was al langere tijd troebel. Hij vertrok er vorig jaar in onmin en vond een tijdelijk onderdak bij Werder Bremen. Daar kwam hij het voorbije seizoen tot 29 officiële wedstrijden en zes goals maar door een meningsverschil met zijn makelaar wou de club de Algerijn toch niet definitief overnemen.

   

  Een dag later heeft Standard al een nieuwe, en dit keer definitieve, oplossing gevonden voor Belfodil. Hij verhuist naar Hoffenheim en tekende er een contract tot juni 2022.

   

  De transfer lijkt een goeie zaak voor beide partijen. De spits had nog tot eind volgend seizoen een contract in Luik en dus ontvangt de club nog een transfersom. Belfodil zelf mag dan weer dromen van speelminuten in de Champions League. Hoffenheim sloot dit seizoen namelijk af op de derde plaats, goed voor een CL-ticket.