• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser Thomas Tuchel moet PSG aan nog meer prijzen helpen

  Tuchel won bij Dortmund een keer de beker.

  Thomas Tuchel wordt de opvolger van Unai Emery bij PSG. De Duitse trainer zat zonder werk nadat zijn contract bij Borussia Dortmund vorig jaar beëindigd werd. Hij tekende bij de club van Rode Duivel Thomas Meunier een contract voor twee seizoenen.

  Eind april werd al duidelijk dat het huwelijk tussen Emery en PSG op het einde van dit seizoen zou stoppen. Meteen dook de naam van Thomas Tuchel op als zijn mogelijke opvolger. Die geruchten blijken nu dus te kloppen.

  De 44-jarige Duitser tekent een contract voor twee seizoenen bij de Franse landskampioen. Het wordt zijn eerste job als trainer in het buitenland. De voorbije jaren was hij aan de slag bij Mainz en Borussia Dortmund. Hij zat werkloos thuis nadat hij amper enkele dagen na het winnen van de beker door Borussia Dortmund ontslagen werd.

  "Het is met veel vreugde, trots en ambitie dat ik bij PSG, een van de grootste clubs ter wereld, teken", vertelde Tuchel na het tekenen van zijn contract. "Ik kan bijna niet wachten om met de topspelers van deze club te kunnen werken. Met mijn staf zal ik proberen het team te pushen naar het allerhoogste niveau."

  "Er zit enorm veel potentieel in deze club. Ik kijk er naar uit aan de slag te gaan en het Parc des Princes, een mytisch stadion in het Europees voetbal, te ontdekken."

  De korte aankondiging van PSG