• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger over opvolger: "Moet de clubwaarden respecteren"

  Zondag coacht Wenger zijn laatste wedstrijd voor Arsenal tegen Huddersfield.

  Na het 1-3-verlies van Arsenal op Leicester heeft Arsène Wenger zich uitgelaten over zijn mogelijke opvolger bij Arsenal. "Respect voor de clubwaarden" lijkt de prioriteit. Na een periode van 22 jaar neemt de Fransman zondag afscheid na de wedstrijd tegen Huddersfield.

  "Eigen ideeën, maar respecteren wat er is opgebouwd"

  Arsène Wenger had ongetwijfeld een mooier afscheid in gedachten bij zijn Arsenal. De Londense club kon al 7 uitwedstrijden op een rij niet winnen, een ongelukkig record.

  Na het verlies op Leicester City gaf hij de toekomstige coach al wat advies mee. "Respect voor de waarden van de club", lijkt de belangrijkste boodschap bij de Fransman. "Ik wil dat hij zijn eigen ideeën meebrengt. Dat is een kans voor de spelers om iets nieuws te zien. Anderzijds wil ik ook dat er gerespecteerd wordt wat er hier is opgebouwd."

  Ondanks de uitnederlagen van de afgelopen periode blijft Wenger optimistisch over hoe hij de ploeg achterlaat. "Tegen Leicester was de attitude van de spelers uitstekend, ze waren fantastisch. Er heerst een speciale band in dit team. Er staat de club iets speciaals te wachten, hopelijk komt dat er volgend seizoen al."

  Allegri, Arteta, Vieira of een verrassing?

  In de Britse media wordt alvast gespeculeerd over de mogelijke opvolger van de Franse coach. Juventus-coach Massimilianio Allegri, voormalig Arsenal-kapitein Mikel Arteta en Patrick Vieira lijken in poleposition te liggen.

  Over zijn eigen toekomst is Wenger nog onzeker, al werd hij wel al gelinkt aan de positie van algemeen directeur van PSG. "Wanneer je ergens zo'n lange periode blijft, twijfel je altijd of het de goede moment is om te gaan of niet. Ik weet nog niet wat ik ga doen, misschien ga ik naar Rusland", zegt de Fransman. "Ik heb volgende week werk te doen in Frankrijk. Donderdag kom ik terug en maak in mijn kantoor leeg. Wat nadien volgt, weet ik nog niet."

  Tweet Arsenal: